אם עד לפני מספר שנים מחלקות ה- HR של חברות היי טק הגדולות היו מרכזות את המאמצים שלהן באיתור מועמדים מעולמות המדעים המדויקים, כיום גם לבוגרי מדעי הרוח והחברה יש מקום בסטארט-אפים הכי נחשבים! מה בדיוק המגייסים מחפשים, באילו תפקידים ניתן להשתלב ולאילו משכורות אפשר להגיע? הכל בכתבה
לחשב מסלול מחדש – בדרך למועמדים הטובים ביותר
ההבנה שיש שורה של תפקידים שלא ניתן למצוא להם מענה אמיתי בפקולטות למדעים מדויקים ושבלא מעט מקרים יש צורך למצוא מועמדים שחושבים מחוץ לקופסא, הובילו סטרט אפים וחברות היי טק לחשב מסלול מחדש בדרך למציאת המועמדים האולטימטיביים לכל תפקיד. יתרה מכך, העובדה שחברות הזנק רבות עוסקות בעולמות התוכן והגיימינג, יצרה תפקידים חדשים לבוגרי הפקולטות השונות.

התפקידים החדשים שמתאימים למועמדים החדשים
למרות שגם תפקידי התכנות הקלאסיים עשויים להתאים לבוגרי אוניברסיטאות מחוגים שונים, ברוב המקרים, כרטיס הכניסה להייטק טמון במקצועות החדשים. תפקידים כגון בודקי תוכנה או אנליסטים שיווקיים הם ללא ספק 2 תפקידים נדרשים – שניתן להגיע אליהם מכל מסלול אקדמי. הסיבות לכך ברורות: בתפקידים אלו הראייה המערכתית חשובה יותר וגם תהליך ההכשרה נמשך זמן קצר באופן יחסי. אגב, גם בעלי B.A מתחומי הפילוסופיה או הקולנוע יכולים למצוא את עצמם בתפקידי מפתח בתחום הקרייאטיב של מיזמים בינלאומיים רבים.
הדרישה למצוינות (וגם ליצירתיות) לא מסתיימת אף פעם
אז מה בעצם המגייסים מחפשים? ובכן, אין ספק שהדבר הראשון שהמגייסים מחפשים אצל בוגרי מדעי הרוח והחברה הוא דפוס של הצטיינות. למעשה, משום שיש לא מעט תפקידים שניתן למלא לאחר הכשרה קצרה, האלמנטים כמו: אופי המועמד, רמת האוטודידקטיות של כל בוגר אוניברסיטה ורמת היצירתיות שלו, קובעים את הסיכוי שלו להשתלב בתעשיית ההיי טק. במילים אחרות: בתעשייה תחרותית כל כך, תמיד ישמחו לקבל חיזוק מכיוון לא צפוי.

והשכר החודשי? החל מ- K13 לחודש
בכל הנוגע למשכורות שאותם צפויים להרוויח בוגרי מדעי הרוח והחברה, ראוי לציין שהשכר ההתחלתי אינו נחשב לגבוה במושגים של עולם ההיי טק. מאידך הוא בהחלט לא משהו שכדאי לזלזל בו. אנליסט שיווקי עשוי להתחיל את הקריירה בתעשייה בשכר של 13,000 ₪ אך משם ניתן להתקדם לשכר של כ- 20,000 ₪ בתוך מספר שנים מועט. גם בעולם הבדיקות (QA) ניתן להגיע לסכומים זהים בתוך שנים ספורות וכאשר מגיעים לתפקידים של ניהול צוות… טוב, כאן באמת השמיים הם הגבול.
בשורה התחתונה, בשנים האחרונות אנו רואים כיצד ארגונים רבים לא מתעלמים מההון האנושי שקיים בפקולטות השונות ומתחילים לחשב מסלול מחדש בתהליך הגיוס. ואלו ללא ספק בשורות טובות לבוגרי אוניברסיטאות רבים.